Γερμανορωσικός πόλεμος ενημέρωσης

Γερμανορωσικός πόλεμος ενημέρωσης

H Mόσχα κλείνει την Deutsche Welle αφότου το Βερολίνο απαγόρευσε τον ρωσικό σταθμό RT

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο των γραφείων της Deutsche Welle (DW) στη Μόσχα και τη διακοπή μετάδοσης του προγράμματός της στη Ρωσία, μετά την απαγόρευση από τις γερμανικές ραδιοτηλεοπτικές αρχές μετάδοσης του προγράμματος του ρωσικού σταθμού RT (πρώην Russia Today) στη Γερμανία. Ο «πόλεμος της ενημέρωσης» απασχόλησε την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Αναλένα Μπέρμποκ και Σεργκέι Λαβρόφ, χωρίς, όπως συνάγεται εκ του αποτελέσματος, να προκύψει λύση προς όφελος της πολυφωνίας.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο των ρωσικών γραφείων του ιστορικού γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, ο οποίος χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση και εκπέμπει σε 39 γλώσσες. Επίσης ανακάλεσε τις άδειες εργασίας και παραμονής στη χώρα των εργαζομένων του. Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει την απαγόρευση μετάδοσης του γερμανόφωνου προγράμματος του RT και την έξωσή του από το Ιντερνετ στη Γερμανία «πολιτικά υποκινούμενες». «Πρόκειται για το πρώτο βήμα των μέτρων που λαμβάνονται ως αντίποινα», ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στο κλείσιμο των γραφείων της Deutsche Welle στη Ρωσία. Στα επόμενα βήματα προβλέπονται κυρώσεις προς όσους εμπλέκονται στην απαγόρευση του RT στη Γερμανία. Την Τετάρτη, οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές για τα μέσα ενημέρωσης ΜΑΒΒ και ΖΑΚ είχαν ανακοινώσει ότι το RT δεν επιτρέπεται να εκπέμπει στη Γερμανία, δεδομένου ότι η άδειά του έχει εκδοθεί στη Σερβία.

Το RT δεν είχε λάβει άδεια εκπομπής στη Γερμανία, ενώ η αίτηση εκπομπής δορυφορικού σήματος από το Λουξεμβούργο απορρίφθηκε τον Απρίλιο του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή