Ισραηλινοί και Σαουδάραβες μαζί σε ναυτικά γυμνάσια για πρώτη φορά

Ισραηλινοί και Σαουδάραβες μαζί σε ναυτικά γυμνάσια για πρώτη φορά

Δυνάμεις από το Ισραήλ παίρνουν μέρος για πρώτη φορά σε ναυτικά γυμνάσια στα οποία συμμετέχουν επίσης δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και το Ομάν.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ εξακολουθεί – παρά τα σημαντικά βήματα προσέγγισης που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια με σειρά αραβικών κρατών (βλ. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν) – να μην έχει διπλωματικούς δεσμούς με άλλες αραβικές χώρες όπως είναι για παράδειγμα το Ομάν και η Σαουδική Αραβία.

Κι όμως, αυτό δεν εμπόδισε τα εν λόγω κράτη (Ισραήλ, Ομάν, Σαουδική Αραβία) από το να πάρουν μέρος, για πρώτη φορά, σε κοινά ναυτικά γυμνάσια στη Μέση Ανατολή υπό την καθοδήγηση-ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο λόγος για την άσκηση International Maritime Exercise 2022 (IMX/CE 2022) που ξεκίνησε προ ημερών, στις 31 Ιανουαρίου, και ολοκληρώνεται στις 17 Φεβρουαρίου… στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα – σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές – προς την πλευρά του Ιράν και των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων όπως είναι για παράδειγμα οι Χούθι στην Υεμένη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή