Ίντριγκες στο CNN έφερε η παραίτηση Ζούκερ

Ίντριγκες στο CNN έφερε η παραίτηση Ζούκερ

Κρίση γνωρίζει το ιστορικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ενόψει της συγχώνευσής του με το Discovery.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενόχληση του «βαρέος πυροβολικού» του ειδησεογραφικού δικτύου CNN έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απομάκρυνση του προέδρου του δικτύου Τζεφ Ζούκερ, με δημοσιογράφους αστέρες, όπως ο Γουλφ Μπλίτσερ, ο Τζέικ Τέιπερ και η Ντέινα Μπας να εκφράζουν τη διαφωνία τους. Ο Ζούκερ παραδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες συμπεριφοράς, συνάπτοντας ερωτική σχέση με στενή του συνεργάτιδα, χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία ως όφειλε. «Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι η τιμωρία δεν ήταν ανάλογη με το παράπτωμα», λέει η κ. Μπας. Η τελευταία χρονιά υπήρξε δύσκολη για το CNN, με νέα εταιρική διοίκηση, την απόλυση του άνκορμαν Κρις Κουόμο –εξαιτίας σκανδάλου σύγκρουσης συμφερόντων–, την επικείμενη συγχώνευση με την Discovery Inc. και την ξαφνική αποχώρηση του δημοφιλούς προέδρου ύστερα από εννέα χρόνια στο πηδάλιο. Ο Ζούκερ παραδέχθηκε τη σχέση με τη συνάδελφό του και εκτελεστική διευθύντρια του CNN. Εδώ και μήνες, όμως, ο Ζούκερ υπερασπιζόταν τον Κρις Κουόμο, τον παρουσιαστή με τα καλύτερα ποσοστά τηλεθέασης. Η στήριξη του Ζούκερ συνεχίστηκε ακόμη και μετά την αποκάλυψη ότι ο άνκορμαν προσέφερε συμβουλές στον αδελφό του, τον παραιτηθέντα κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, για το πώς να αποφύγει τις συνέπειες καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης υφισταμένων.

Ο Τζέικ Τέιπερ είπε την Τετάρτη ότι ο Κουόμο βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Ζούκερ. «Στην ιστορία αυτή, ο κακός (Κουόμο) νίκησε τον καλό (Ζούκερ). Πώς μπορούμε να μην το αναγνωρίζουμε;», είπε ο Τέιπερ σε σύσκεψη με τη διοίκηση του CNN. Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι η μητρική εταιρεία Warner Media ολοκλήρωσε ενδελεχή έρευνα πριν απαιτήσει την παραίτηση του Ζούκερ. Αρνήθηκε, ωστόσο, να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους του δικτύου τη διαδικασία που οδήγησε στην παραίτηση, δημιουργώντας υπόνοιες ότι άλλοι παράγοντες ενδέχεται να έπαιξαν ρόλο.

Η συγχώνευση – κολοσσός που αναμένεται να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών τις ερχόμενες εβδομάδες, είναι ικανή να εξασφαλίσει το μέλλον της Warner Media, της ζημιογόνας μητρικής της, AT&T, αλλά και των δημοσιογράφων – σταρ και στελεχών σε Μανχάταν, Χόλιγουντ και Ντάλας. Η AT&T είναι αυτή που έχει τα περισσότερα να χάσει από ενδεχόμενο ναυάγιο. Η έγκριση της συγχώνευσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι κρίσιμη για την αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η επενδυτική περιπέτεια της οποίας στον κόσμο της ειδησεογραφίας και των μίντια αποδείχθηκε ασύμφορη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή