Ελισάβετ: Βασίλισσα η Καμίλα, όταν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο

Ελισάβετ: Βασίλισσα η Καμίλα, όταν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο

Την επιθυμία της η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, να φέρει τον τίτλο της βασίλισσας, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία της η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, να φέρει τον τίτλο της βασίλισσας, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο μήνυμα για την 70ή επέτειο της βασιλείας της, η 95χρονη Ελισάβετ ανέφερε ότι είναι «ειλικρινής επιθυμία» της να αποκτήσει η Καμίλα τον τίτλο της βασιλικής συζύγου.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται βασιλική σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ.

Μεταξύ των σεναρίων που υπήρχαν μέχρι σήμερα, ήταν η Καμίλα να έχει τον τίτλο της πριγκίπισσας, ως σύζυγος του μονάρχη, όταν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο.

Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι τα λόγια της βασίλισσας «τους συγκίνησαν και τους τίμησαν».

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή