Ουκρανικό – Μακρόν: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» ενόψει των συνομιλιών με τον Πούτιν

Ουκρανικό – Μακρόν: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» ενόψει των συνομιλιών με τον Πούτιν

«Αναμένω με συγκρατημένη αισιοδοξία την συνάντηση, αλλά δεν πιστεύω σε άμεσα θαύματα», δήλωσε ο Μακρόν καθ΄οδόν προς τη Μόσχα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία τη Δευτέρα πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Αναμένω με συγκρατημένη αισιοδοξία την συνάντηση, αλλά δεν πιστεύω σε άμεσα θαύματα», δήλωσε ο Μακρόν καθ΄οδόν προς τη Μόσχα, μιλώντας στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του αυτό στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος φτάνει σήμερα στη Μόσχα με στόχο την επίτευξη μίας ιστορικής λύσης στη κρίση της Ουκρανίας.

Την Τρίτη ο Μακρόν θα βρίσκεται στο Κίεβο, ενώ προ της διπλής αποστολής του είχε, χθες, 40λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν πληροφορίες για επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου με στόχο τον καλό συντονισμό εν όψει του ταξιδιού.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT