Γαλλία: Ο Ερίκ Ζεμούρ λέει πως «νιώθει κοντά» στον Μπόρις Τζόνσον

Γαλλία: Ο Ερίκ Ζεμούρ λέει πως «νιώθει κοντά» στον Μπόρις Τζόνσον

Ο ακροδεξιός Γάλλος προεδρικός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ δήλωσε πως από όλους τους πολιτικούς με τους οποίους τον έχουν συγκρίνει κατά καιρούς εκείνος που του μοιάζει περισσότερο είναι ο Μπόρις Τζόνσον.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακροδεξιός Γάλλος προεδρικός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ δήλωσε πως από όλους τους πολιτικούς με τους οποίους τον έχουν συγκρίνει κατά καιρούς εκείνος που του μοιάζει περισσότερο είναι ο νυν πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.  

Ο Μπόρις Τζόνσον «είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης στον οποίο νιώθω ότι είμαι πιο κοντά, πολιτιστικά, πνευματικά… και είναι προφανώς Ευρωπαίος σαν εμένα, αλλά Άγγλος», δήλωσε ο 63χρονος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, μιλώντας στο France Inter.

Ερίκ Ζεμούρ και Μπόρις Τζόνσον έχουν εργαστεί και οι δύο επί σειρά ετών στο παρελθόν ως δημοσιογράφοι, ενώ έχουν γράψει και οι δύο βιβλία, ο μεν Ζεμούρ για την ιστορία της Γαλλίας (τον Ναπολέοντα, τον Ντε Γκολ), ο δε Τζόνσον για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Ο Ζεμούρ παρουσιάζεται επί του παρόντος να εξασφαλίζει περίπου 14% στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στη Γαλλία τον Απρίλιο, ποσοστό που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση της προεδρικής κούρσας πίσω από κατά σειρά τους Μακρόν, Πεκρές και Λεπέν.

Ο ίδιος είχε δηλώσει και τον περασμένο Νοέμβριο πως νιώθει πως έχει «πολλά κοινά» με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, αν και γενικώς πολλοί τείνουν να τον συγκρίνουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το εντυπωσιακό, βέβαια, είναι πως ο Ζεμούρ συνεχίζει να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μπόρις Τζόνσον σε μια περίοδο όμως κατά την οποία ο τελευταίος πλήττεται από σκάνδαλα (βλ. Partygate) τα οποία τον έχουν οδηγήσει στο στόχαστρο όχι μόνο αντιπολιτευτικών αλλά και εσωκομματικών επικρίσεων.

Με πληροφορίες από the Guardian   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή