Τζέρι Χάρις: Ο σταρ του ριάλιτι «Cheer» ομολόγησε ενοχή σε κατηγορίες για παιδική πορνογραφία και κακοποίηση

Τζέρι Χάρις: Ο σταρ του ριάλιτι «Cheer» ομολόγησε ενοχή σε κατηγορίες για παιδική πορνογραφία και κακοποίηση

Ο Τζέρι Χάρις, πρωταγωνιστής της βραβευμένης ριάλιτι σειράς του Netflix «Cheer», εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σικάγο την Πέμπτη όπου δήλωσε ένοχος σε κατηγορία για παιδική πορνογραφία και σεξουαλικές πράξεις με ανήλικο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέρι Χάρις, πρωταγωνιστής της βραβευμένης ριάλιτι σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix «Cheer», εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σικάγο την Πέμπτη όπου δήλωσε ένοχος σε κατηγορία για παιδική πορνογραφία και σεξουαλικές πράξεις με ανήλικα.

Ο 22χρονος πρώην τσιρλίντερ και τηλεοπτική περσόνα συνελήφθη το 2020 και από τότε κρατείται σε προφυλάκιση. Η ομολογία της ενοχής έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας για την αποφυγή δίωξης για ακόμα πέντε ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του.   

Το – βραβευμένο με Emmy – Cheer ακολουθεί τις ζωές μιας ομάδας από μαζορέτες στο Κολέγιο Ναβάρο στο Τέξας.  Μέσα από τη σειρά, ο Χάρις έγινε γρήγορα γνωστός, τόσο που προσκλήθηκε από την Έλεν Ντε Τζένερις στα Όσκαρ, όπου είχε την ευκαιρία να κάνει συνεντεύξεις με διασημότητες στο κόκκινο χαλί.

Την Πέμπτη, ομολόγησε ότι προσφέρθηκε να πληρώσει έναν 17χρονο για να του στείλει σεξουαλικές φωτογραφίες, ενώ ταξίδεψε στη Φλόριντα με σκοπό «να εμπλακεί σε παράνομη σεξουαλική πράξη» με έναν 15χρονο. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της μητέρας των δύο αγοριών από το Τέξας, τα οποία κακοποιήθηκαν από τον Χάρις.

«Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν έναν κατά συρροή “θηρευτή” και να αποτρέψουν το κακό σε άλλα παιδιά, οι γιοι μου έκαναν το γενναίο βήμα να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τον Τζέρι Χάρις», ανέφερε η μητέρα σε δελτίο Τύπου. «Η ομολογία της ενοχής του Χάρις σήμερα μου δίνει την ελπίδα ότι ο πόνος και η θλίψη που ένιωσαν οι γιοι μου ως αποτέλεσμα της δημόσιας αποκάλυψης που έκαναν, δεν ήταν μάταιος».

Δικηγόρος των θυμάτων ζήτησε να γίνει έρευνα από την αμερικανική ομοσπονδία All Star, την εταιρεία Varsity Spirit και το πρόγραμμα cheerleading Cheer Athletics για να διαπιστώσει αν υπήρξαν υπάλληλοι που θα μπορούσαν να σταματήσουν τον Χάρις από αυτές τις πράξεις αλλά απέτυχαν να το κάνουν. Στην σεζόν της σειράς που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα, δίδυμα αγόρια που αναγνωρίστηκαν ως θύματα του Χάρις περιέγραψαν τον δισταγμό τους να μιλήσουν δημόσια.

«Του είπα ότι ήμουν 13 ετών και μετά από αυτό, με ρώτησε “μπορώ να έχω γυμνές φωτογραφίες σου;”».

Ένα από τα αγόρια είπε ότι αποφάσισε να μιλήσει αφού παρακολούθησε μια συνομιλία που είχε το 2020 ο –τότε- υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Τζο Μπάιντεν με τον Χάρις.

Οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι ο Χάρις παραδέχθηκε την ανταλλαγή φωτογραφιών με 10-15 ανήλικα παιδιά σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πολιτείες.

Με πληροφορίες από το BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή