Γ.Γ. ΟΗΕ: Καλεί όλες τις πλευρές να διαφυλάξουν την σταθερότητα της Λιβύης

Γ.Γ. ΟΗΕ: Καλεί όλες τις πλευρές να διαφυλάξουν την σταθερότητα της Λιβύης

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε σήμερα «όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να διαφυλάττουν τη σταθερότητα στη Λιβύη ως απόλυτη προτεραιότητα», ενώ η χώρα έχει πια δυο αντίπαλους πρωθυπουργούς.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε σήμερα «όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να διαφυλάττουν την σταθερότητα στη Λιβύη ως απόλυτη προτεραιότητα», ενώ η χώρα έχει πια δυο αντίπαλους πρωθυπουργούς.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες «υπενθυμίζει ότι όλοι οι θεσμοί έχουν πρωταρχικό στόχο να οργανώσουν εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να εγγυηθούν τον σεβασμό στην πολιτική βούληση των 2,8 εκατομμυρίων Λίβυων πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η δήλωση του επικεφαλής του ΟΗΕ δεν αναφέρει ούτε το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα ούτε αυτό του νέου πρωθυπουργού που διορίστηκε χθες Πέμπτη, Φάτι Μπασάγα.

Υπενθυμίζεται ότι το λιβυκό κοινοβούλιο, που εδρεύει στο Τομπρούκ, όρισε την Πέμπτη νέο πρωθυπουργό τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Φ. Μπασάγα στη θέση του μεταβατικού Α. Ντμεϊμπά ο οποίος έχει όμως δηλώσει ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία παρά μόνο σε εκλεγμένη κυβέρνηση. Νωρίτερα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, το όχημα του Ντμπεϊμπά είχε δεχθεί πυρά στην Τρίπολη, όπως καταγγέλλεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή