Τι σήμαινε το μακρύ τραπέζι που κάθισαν Μακρόν και Πούτιν;

Τι σήμαινε το μακρύ τραπέζι που κάθισαν Μακρόν και Πούτιν;

Διεθνές ενδιαφέρον προκάλεσε η επιλογή του τραπεζιού για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Μακρόν στο Κρεμλίνο τη Δευτέρα.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Διεθνές ενδιαφέρον προκάλεσε η επιλογή του τραπεζιού για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Μακρόν στο Κρεμλίνο τη Δευτέρα. Το τραπέζι, μήκους έξι μέτρων, δεν αποτελούσε συμβολική κίνηση εξευτελισμού του Ρώσου προέδρου προς τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος κάθισε σε τέτοια απόσταση γιατί είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ για την COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων το βράδυ της Πέμπτης. Χθες το πρωί, σε νέα του δήλωση ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας αρνείτο να επιβεβαιώσει δημοσιογραφικές πληροφορίες, που ήθελαν τη γαλλική αποστολή να φοβάται ότι το ρωσικό τεστ θα επέτρεπε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να αποκτήσουν δείγμα του DNA του Γάλλου προέδρου.

Το επίμηκες τραπέζι ήταν, όμως, αυτό που απασχόλησε περισσότερο την επικαιρότητα, με το Διαδίκτυο να γεμίζει χιουμοριστικά εικονίδια της συνάντησης. Εκπρόσωπος του Ελιζέ εξηγούσε χθες το πρωί: «Η γαλλική αποστολή εκτίμησε ότι οι όροι που έθεσε η ρωσική πλευρά, προκειμένου να δεχθεί οι δυο ηγέτες να καθίσουν πιο κοντά, ήταν απαράδεκτοι και επιλέξαμε έτσι την εναλλακτική λύση που προσέφερε το πρωτόκολλο της ρωσικής προεδρίας. Αυτό είναι όλο».

Ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να υποβληθεί σε PCR τεστ, φοβούμενος ότι η Ρωσία θα αποκτούσε δείγμα του DNA του.

«Ο πρόεδρος Μακρόν ήταν πάντα συνεπής απέναντι στους υγειονομικούς κανόνες στις επίσημες μετακινήσεις του. Οι εικασίες περί DNA ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας. Παρότι η προεδρία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το PCR τεστ που ζητούσαν οι Ρώσοι, η ομάδα Μακρόν εξέφρασε ανησυχία για τη διενέργεια του τεστ από Ρώσους ιατρούς, τη μέθοδο συλλογής υγρού από τη μύτη του προέδρου και τον χρόνο πραγματοποίησης της εξέτασης.

«Ο πρόεδρος διαθέτει ιατρική ομάδα, η οποία αποφασίζει τις συνθήκες πραγματοποίησης κάθε ιατρικής πράξης, ακόμη και εξετάσεων COVID. Οι όροι της ρωσικής προεδρίας δεν ήταν λογικοί», είπε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ερωτηθείς για το θέμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ. «Αντιμετωπίζουμε με κατανόηση κάθε ξένο ηγέτη, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας», είπε ο Πεσκόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή