Έλον Μασκ: Έτοιμο για εκτόξευση το Starship

Έλον Μασκ: Έτοιμο για εκτόξευση το Starship

Εντός του έτους θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι το πανίσχυρο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του έτους θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι το πανίσχυρο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX. Αυτό αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρείας αεροδιαστημικής, Ελον Μασκ. Κατά την παρουσίαση των φιλόδοξων σχεδίων του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εξήγησε ότι η κατασκευή του διαστημοπλοίου έχει ολοκληρωθεί και όλα πλέον εξαρτώνται από την Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Μασκ αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα τεχνικά στοιχεία και στις καινοτομίες του διαστημοπλοίου, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποθετική, επί του παρόντος, επανδρωμένη αποστολή που θα μεταφέρει στον Αρη. Επιφυλάχθηκε, ωστόσο, ότι θα αναφερθεί εκτενέστερα στο πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον. Το Starship έχει ύψος 120 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που σχεδιάστηκε μέχρι σήμερα. Είναι, επίσης, πολύ πιο ισχυρό από ό,τι έχουμε δει. Κατά την εκτόξευσή του θα χρησιμοποιήσει διπλάσια προωθητική δύναμη από αυτή των διαστημοπλοίων που μετέφεραν τον άνθρωπο στη Σελήνη το 1960 και 1970.

Σε Σελήνη και Αρη

Ενας πλανήτης που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το «νεκρό» αστέρι του, έναν Λευκό Νάνο, είναι δυνατόν να κρύβει ζωή, σύμφωνα με μελέτη.

Ο Ελον Μασκ εκτιμά πως το δικό του Starship μπορεί εύκολα να μεταφέρει αποστολές τόσο στη Σελήνη όσο και στον Αρη. Αλλωστε η NASA έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο θα μεταφέρει επανδρωμένη αποστολή στον φυσικό μας δορυφόρο εντός της επόμενης δεκαετίας. Το Starship μπορεί επίσης να πραγματοποιεί μεταφορές προσωπικού και φορτίου, σε ελάχιστο χρόνο, σε όλη τη Γη, αλλά και να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά δορυφόρων σε τροχιά. Ενώ ο Ελον Μασκ ετοιμάζεται για την κατάκτηση του τελευταίου συνόρου, μια βρετανική μελέτη υποδεικνύει ότι υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής και στο Σύμπαν.

Ειδικότερα, η μελέτη που εκπονήθηκε από αστρονόμους του University College, London και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση της Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας διαπιστώνει ότι ένας πλανήτης που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το «νεκρό» αστέρι του, έναν Λευκό Νάνο, είναι δυνατόν να κρύβει ζωή. Ο καθηγητής Τζι Φαριχί, του βρετανικού πανεπιστημίου που υπογράφει τη μελέτη, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που οι αστρονόμοι παρατηρούν ένα τέτοιο ουράνιο σώμα. Ο πλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 117 ετών φωτός από τη Γη και κατά 60 φορές πλησιέστερα στο άστρο του από ό,τι η Γη στον Ηλιο.

Οι αστρονόμοι δεν είχαν ιδία αντίληψη για την ύπαρξη του πλανήτη, αλλά την υπολόγισαν από τις κινήσεις που κάνουν 65 διαφορετικά ουράνια σώματα στην «κατοικήσιμη ζώνη» του Λευκού Νάνου. Ως κατοικήσιμη ζώνη ορίζεται μια περιοχή γύρω από ένα άστρο όπου είναι πιθανό στον πλανήτη που βρίσκεται εκεί να υπάρχει νερό σε ρευστή μορφή. Αναφέρεται συχνά και ως «Ζώνη της Χρυσομαλλούσας», κυρίως επειδή εκεί οι συνθήκες είναι ιδανικές για την ανάπτυξη ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή