Ουκρανικό: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν, ενόψει της επίσκεψης Σολτς

Ουκρανικό: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν, ενόψει της επίσκεψης Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος μεταβαίνει στη Μόσχα για επείγουσες διαβουλεύσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς καθ’ οδόν από Κίεβο προς Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει μέσω του εκπροσώπου του έτοιμος να διαπραγματευτεί για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο CNN ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι «έτοιμος για διαπραγματεύσεις» σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Πρώτα απ’ όλα, ο Πρόεδρος Πούτιν ανέκαθεν επέμενε στις διαπραγματεύσεις και τη διπλωματία. Η Ουκρανία είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος ασφάλειας ασφαλείας για τη Ρωσία και, φυσικά, ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμοι να διαπραγματευτεί», είπε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον κ. Πούτιν ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ατελείς συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για βασικά ζητήματα ασφάλειας που απασχολούν τη Μόσχα, αλλά ότι υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθούν συμφωνίες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία για αμφιλεγόμενα ζητήματα. «Είμαστε έτοιμοι για διπλωματία. Οι πόρτες για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτές», είπε σε ενημέρωση, απαντώντας σε αίτημα να σχολιάσει τις δηλώσεις της ρωσικής πλευράς για την ετοιμότητά της να συνεχίσει τον διάλογο.

Πηγή: Ίντερφαξ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή