Ουκρανικό: Νέα συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτουν δορυφορικές λήψεις

Ουκρανικό: Νέα συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτουν δορυφορικές λήψεις

Υπολογίζεται ότι περί τους 145.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την Ουκρανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δορυφορικές λήψεις αμερικανικών εταιρειών εμφανίζουν νέες αναπτύξεις ρωσικών δυνάμεων σε αρκετά σημεία κοντά στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τα στρατεύματά της εν μέσω έντονων διπλωματικών προσπαθειών για επίλυση της κρίσης.

Η Ρωσία πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία και στη Μαύρη Θάλασσα, αυξάνοντας την στρατιωτική δραστηριότητά της πλησίον της Ουκρανίας, πυροδοτώντας ανησυχίες για επικείμενη εισβολή. Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει επίθεση.

Ουκρανικό: Νέα συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτουν δορυφορικές λήψεις-1
Φωτ.: Associated Press/Planet Labs PBC

Υπολογίζεται ότι περί τους 145.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την Ουκρανία.

Η εταιρία Maxar Technologies, που παρακολουθεί την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων, είπε ότι λήψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες εμφανίζουν σημαντικές νέες προωθήσεις σε αρκετές περιοχές της προσαρτημένης Κριμαίας, στη δυτική Ρωσία και την Λευκορωσία.

Ουκρανικό: Νέα συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτουν δορυφορικές λήψεις-2
Φωτ.: Reuters/Maxar

Για την Κριμαία, η Maxar είπε ότι αναγνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στρατευμάτων και υλικού στο αεροδρόμιο του Oktyabrskoye Νότια της πόλης Συμφερούπολη, συμπεριλαμβανομένων 550 στρατιωτικών σκηνών και οχημάτων.

Ουκρανικό: Νέα συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτουν δορυφορικές λήψεις-3
Φωτ.: Associated Press/Planet Labs PBC

Νέα στρατεύματα και υλικό κατέφθασαν κοντά στο Νοβοοερόζνογε στην Κριμαία, ανέφερε προσθέτοντας ότι υπήρξαν νέες τοποθετήσεις στην πόλη Slave στην βορειοδυτική ακτή της χερσονήσου.

Στη Λευκορωσία, πεδίο εκτεταμένων ασκήσεων, η Maxar είπε ότι αναγνώρισε νέες δυνάμεις, στρατιωτικά οχήματα και ελικόπτερα στο αεροδρόμιο Ζιαμπρόφκα, κοντά στο Γκόμελ, λιγότερο από 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ουκρανικό: Νέα συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτουν δορυφορικές λήψεις-4
Φωτ.: Associated Press/Planet Labs PBC

Η Ρωσία δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των στρατευμάτων της στην περιοχή αλλά έχει πει ότι έχει το δικαίωμα να μετακινεί δυνάμεις στο έδαφός της. Επιμένει ότι δεν αποτελεί απειλή.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή