ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Οι Ρωσόφωνοι προσπαθούν να αναδείξουν επιθέσεις των Ουκρανών

Μιλούν για τέσσερα σοβαρά περιστατικά εντός των τελευταίων 24 ωρών

Ουκρανικό: Οι Ρωσόφωνοι προσπαθούν να αναδείξουν επιθέσεις των Ουκρανών

Ο πόλεμος προπαγάνδας συνεχίζεται ανελέητος μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, με τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές να καταγγέλλουν τέσσερις επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό το τελευταίο 24ωρο.

Όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία Ντονμπάς, οι ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν τέσσερις φορές πυρ κατά των Ρωσόφωνων την Τετάρτη, και γίνεται έρευνα εάν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Παραμένει ασαφές πόσο σοβαρά είναι τα περιστατικά που κατήγγειλαν οι Ρωσόφωνοι, που έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία (πρόκειται για τις αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ).

Δεν έχει προκύψει ακόμη κάποια αντίδραση σχετικά με τις καταγγελίες ούτε από το Κίεβο ούτε από εκπροσώπους του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που παρακολουθεί την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει αποσύρει κάποιους από τους παρατηρητές του για λόγους ασφαλείας.

Περιστατικά πυροβολισμών εκατέρωθεν λαμβάνουν χώρα τακτικά τα τελευταία τουλάχιστον οκτώ χρόνια στην περιοχή όπου μαίνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των Ρωσόφωνων που στηρίζει η Μόσχα με διάφορους τρόπους. Σοβαρό είναι το τίμημα που πληρώνει και ο ντόπιος άμαχος πληθυσμός.

Η Μόσχα φέρεται να επιζητεί την ανάδειξη τέτοιων μεμονωμένων περιστατικών ώστε να δηλώσει ότι σπεύδει προς βοήθεια των αδελφών Ρώσων εντός της Ουκρανίας.

Πηγή: Reuters