Ουκρανικό: Απαντητική επιστολή στην Ουάσιγκτον θα στείλει η Μόσχα

Ουκρανικό: Απαντητική επιστολή στην Ουάσιγκτον θα στείλει η Μόσχα

Θα αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Λευκορωσία μόλις λήξουν οι ασκήσεις είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντησή της στις θέσεις των ΗΠΑ αναφορικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που θέλει η Ρωσία πρόκειται να αποστείλει με επιστολή της την Πέμπτη η Μόσχα στην Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η διατήρηση ανοικτού διαύλου διπλωματικής επικοινωνίας υπό την πίεση της ογκώδους παρουσίας ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα φαίνεται να είναι η κεντρική επιλογή του Κρεμλίνου σε αυτό το στάδιο, πράγμα που επιβεβαιώνει η δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στο πρακτορείο ΤΑΣΣ το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα θα δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της απαντητικής της επιστολής. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία απαιτεί να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, πράγμα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση αρνούνται να υποσχεθούν. Η Ουάσιγκτον αναμένει την ρωσική επιστολή απάντησης εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα ο κ. Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν μεταβεί στη Λευκορωσία α επιστρέψουν στη Ρωσία μετά την ολοκλήρωση των γυμνασίων για τα οποία έχουν περάσει στη γειτονική χώρα.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, δήλωσε ύστερα από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του ότι ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε πως η Ρωσία επιθυμεί διπλωματική λύση στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Επίσης ο Ιταλός αξιωματούχος καλωσόρισε την ανακοίνωση περί επιστολής της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον αναφορικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Πηγή: Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή