Ρωσία: Προχώρησε σε απέλαση Αμερικανού διπλωμάτη

Ρωσία: Προχώρησε σε απέλαση Αμερικανού διπλωμάτη

Σε απελάσεις διπλωματών προχωρούν, με φόντο την ένταση στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας που κλιμακώνεται, Ρώσοι και Αμερικανοί.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απελάσεις διπλωματών προχωρούν, με φόντο την ένταση στο ουκρανικό που κλιμακώνεται, Ρώσοι και Αμερικανοί.  

Η ρωσική πλευρά παρουσιάζεται, πιο συγκεκριμένα, να διέταξε την απέλαση του Αμερικανού διπλωμάτη Μπαρτλ Γκόρμαν, αναπληρωτή πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα, με τους Αμερικανούς από την πλευρά τους να διαμηνύουν ότι πρόκειται να απαντήσουν προχωρώντας και εκείνοι σε μια αντίστοιχη απέλαση, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την είδηση της απέλασης του δεύτερου πιο υψηλόβαθμου Αμερικανού διπλωμάτη στη Μόσχα. 

Ο ακριβής λόγος της απέλασης του Αμερικανού δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Η εν λόγω απέλαση έρχεται ωστόσο σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, ενώ η ένταση αναζωπυρώνεται γύρω από την ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα της περιοχή του Ντονμπάς. 

Ήδη από τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου, Κίεβο και Μόσχα ανταλλάσσουν κατηγορίες για τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν σήμερα σε περιοχές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Ρωσόφωνοι αυτονομιστές μάχονται εκεί  ενάντια στις ουκρανικές δυνάμεις, διεκδικώντας την απόσχισή τους από την υπόλοιπη Ουκρανία. 

Με φόντο την ένταση που κορυφώνεται, οι Δυτικοί κατηγορούν τη Μόσχα πως όχι μόνο δεν έχει αποσύρει στρατιώτες από τα σύνορά της με την Ουκρανία αλλά πως αντιθέτως τους έχει ενισχύσει στέλνοντας εκεί επιπλέον δυνάμεις και μετακινώντας μονάδες πιο κοντά στη μεθόριο. 

Η αμερικανική πλευρά έχει διαμηνύσει πως μια ρωσική στρατιωτική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να λάβει χώρα άμεσα. Παράλληλα, πολλοί είναι και εκείνοι, μεταξύ αυτών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας, που κατηγορούν τη Μόσχα ότι αναζητά ένα πρόσχημα για να εισβάλει στρατιωτικά.    

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή