Μπραντ Πιτ: Μηνύει την Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε εν αγνοία του μερίδιο του Chateau Miraval

Μπραντ Πιτ: Μηνύει την Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε εν αγνοία του μερίδιο του Chateau Miraval

Ο Μπραντ Πιτ μηνύει την πρών σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε παράνομα το μερίδιό της στον γαλλικό οινοποιείο που αγόρασαν μαζί

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπραντ Πιτ μηνύει την πρών σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε παράνομα το μερίδιό της στον γαλλικό οινοποιείο που αγόρασαν μαζί. Το πρώην ζεύγος αγόρασε το Chateau Miraval το 2008 έναντι 25 εκατ. ευρώ και παντρεύτηκε εκεί έξι χρόνια αργότερα. 

Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι εκείνος και η πρώην σύζυγός του συμφώνησαν να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο. Όμως η Τζολί πούλησε το δικό της σε κατασκευαστή οινοπνευματώδων ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο που ελέγχονται από τον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ, όπως αναφέρεται στην αγωγή. Η ίδια δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο επίσημο σχόλιο. 

Οι δικηγόροι του – βραβευμένου με Όσκαρ – ηθοποιού δήλωσαν ότι το Chateau Miraval, που αποτελείται από ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία, έχει γίνει «το πάθος του» και υπό τη διαχείρισή του, έχει εξελιχθεί σε μια «διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων». 

Τα νομικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, αναφέρουν ότι ο Πιτ συνέβαλε στη διασφάλιση της κερδοφορίας του αμπελώνα, ο οποίος ήταν «ένας από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο».  

«Πούλησε το μερίδιο με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Σέφλερ και οι συνεργάτες του θα επιδίωκαν τον έλεγχο της επιχείρησης στην οποία ο Πιτ έχει αφιερωθεί και θα υπονόμευαν την επένδυση στο Miraval», σύμφωνα με την αγωγή. Οι δικηγόροι του Πιτ είπαν ότι η κίνηση της Τζολί είχε στόχο να προκαλέσει ζημιά στον πρώην σύζυγό της ο οποίος «έβαλε χρήματα και ίδρωσε για την επιχείρηση κρασιού». 

Στο μεταξύ, η Τζολί «είχε ενημερώσει τον Μπραντ με γραπτή επιστολή» για την απόφασή της να πουλήσει το μερίδιο στον Σέφλερ, τον Ιανουάριο του 2021, λέγoντας ότι ήταν «μια επίπονη απόφαση, με βαριά καρδιά». Οι δικηγόροι του Πιτ έχουν ζητήσει δίκη από σώμα ενόρκων. 

Με πληροφορίες από το BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή