ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Πρωτοφανείς» κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν εισβάλει – Θα επηρεαστεί και ο Nord Stream 2

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Πρωτοφανείς» κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν εισβάλει – Θα επηρεαστεί και ο Nord Stream 2

Μιλώντας από το βήμα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ υπογράμμισε πως οι κυρώσεις που θα επιβληθούν, εάν οι Ρώσοι επιτεθούν, θα είναι «πρωτοφανείς».

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «πρωτοφανείς κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, εάν εκείνη επιτεθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, έκανε λόγο η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ από το βήμα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι Δυτικοί είναι ενωμένοι στο συγκεκριμένο θέμα.

Συνεχίζοντας, η ίδια έστειλε μάλιστα το μήνυμα πως η χώρα της «η Γερμανία είναι έτοιμη να πληρώσει υψηλό οικονομικό τίμημα» εάν χρειαστεί μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο και πως «για αυτόν τον λόγο όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 συμπεριλαμβανομένου».

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, η Ρωσία δεν έστειλε φέτος δικής της αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή