Ουάσιγκτον: Η Ρωσία έχει καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει σε περίπτωση εισβολής

Ουάσιγκτον: Η Ρωσία έχει καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει σε περίπτωση εισβολής

Η Ουάσιγκτον λέει ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα σκοτώσουν ή θα στείλουν σε στρατόπεδα στην περίπτωση στρατιωτικής κατοχής της Ουκρανίας.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον ΟΗΕ για την ύπαρξη, σύμφωνα με πληροφορίες της, ενός μαύρου καταλόγου που έχει καταρτίσει η Μόσχα στον οποίο περιλαμβάνονται τα ονόματα Ουκρανών που θα εξοντώσουν οι Ρώσοι σε περίπτωση εισβολής στη χώρα, όπως αναφέρεται σε επίσημη επιστολή η οποία περιήλθε στην κατοχή του AFP χθες Κυριακή.

Η Ουάσιγκτον διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα σκοτώσουν ή θα στείλουν σε στρατόπεδα στην περίπτωση στρατιωτικής κατοχής» της Ουκρανίας, αναφέρει η επιστολή αυτή που απευθύνεται στην Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Η επιστολή κάνει επίσης λόγο για «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με τη χρήση βίας για «τη διάλυση ειρηνικών διαδηλώσεων» ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αντίστασης της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει η επιστολή αυτή την οποία έχει υπογράψει η Ματσέμπα Νελ Κρόκερ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποιεί ότι έπειτα από μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ακολουθήσουν παραβιάσεις όπως απαγωγές ή βασανιστήρια και πιθανόν να στοχοθετηθούν αντιφρονούντες.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή