Σομαλία: Βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Σομαλία: Βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Ένας από τους νεκρούς ήταν υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σομαλίας, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν τον περασμένο Δεκέμβριο.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία την παραμονή των τοπικών εκλογών. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πόλη Beledweyne, σε ένα γνωστό εστιατόριο, από πολιτικούς και τοπικούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι ένας από τους νεκρούς ήταν υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σομαλίας, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι μαχητές της Αλ Σαμπάμπ (Al-Shabab) παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση. Η ισλαμική ομάδα πολεμά τη σομαλική κυβέρνηση για περισσότερο από μια δεκαετία και διατηρεί ένα προπύργιο σε πολλές περιοχές της χώρας. Έχει αυξήσει τις επιθέσεις πρόσφατα, με άλλες δύο εκρήξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο Beledweyne ενόψει του πρώτου γύρου ψηφοφορίας για τις βουλευτικές έδρες. 

Η εκλογική διαδικασία της Σομαλίας έχει καθυστερήσει, μετά από μήνες πολιτικών συγκρούσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι εκλογές πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 25 Φεβρουαρίου, δύο μήνες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, αναφέρει το BBC.

Η διαδικασία περιλαμβάνει πρεσβύτερους της φυλής και άλλους αντιπροσώπους που εκλέγουν νομοθέτες στο εθνικό κοινοβούλιο, οι οποίοι από την πλευρά τους θα εκλέξουν ένα πρόεδρο.

Πηγή: abcnews.al, ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT