Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε σε «ελαφρά καθήκοντα» στο κάστρο του Γουίνσδορ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε σε «ελαφρά καθήκοντα» στο κάστρο του Γουίνσδορ

Μερικές ώρες μετά την είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, βασιλικοί αξιωματούχοι είπαν ότι αυτή την εβδομάδα επέστρεψε σε «ελαφρά καθήκοντα» στο κάστρο του Γουίνσδορ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές ώρες μετά την είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, βασιλικοί αξιωματούχοι είπαν ότι αυτή την εβδομάδα επέστρεψε σε «ελαφρά καθήκοντα» στο κάστρο του Γουίνσδορ. 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η 95χρονη βασίλισσα είχε ήπια συμπτώματα «σαν ένα κρυολόγημα». 

Τα καθήκοντα στα οποία επέστρεψε σήμερα, πιθανόν περιλαμβάνουν την ανάγνωση κρατικών εφημερίδων, μια διαδικασία που καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας. Ακόμα ένα από τα καθήκοντα είναι η ανάγνωση εγγράφων από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας που τις στέλνουν κάθε μέρα για να τα εγκρίνει και να υπογράψει όπου χρειάζεται.

«Η διάθεση στο κάστρο του Γουίνσδορ είναι απλά προσοχή χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε η βασιλική ανταποκρίτρια Ντανιέλα Ρελφ. Και συμπλήρωσε ότι η συμπεριφορά θα είναι όπως συνήθως, όσο μπορεί η βασίλισσα». 

Ωστόσο, η ιατρική ομάδα της βασίλισσας θα την παρακολουθεί στενά, κυρίως λόγω του ότι είναι πιο αδύνατη και αδύναμη από πέρυσι, πρόσθεσε η Ρελφ. 

Ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας και κληρονόμος, πρίγκιπας της Ουαλίας, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 10 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά τη γνωριμία του ζεύγους. 

Πέρα από τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, κι άλλα μέλη του κάστρου του Γουίνσδορ νοσούν. 

Η βασίλισσα δεν είχε κάποια δημόσια συνάντηση ή υποχρέωση στο ημερολόγιό της αυτή την εβδομάδα, όμως αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και να πραγματοποιήσει εικονικές επικοινωνίες αυτή την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι ακόμα νοσεί.

Η βασίλισσα, που τον Απρίλιο θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά της, εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση τον Ιανουάριο του 2021 και πιστεύεται ότι μετά από αυτό έκανε και τα επόμενα δύο εμβόλια. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ασθένειας, η βασίλισσα έλαβε μηνύματα για ανάρρωση, συμπεριλαμβανομένων του Τζόνσον και του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Σερ Κιρ Στάρμερ. 

Η είδηση για το θετικό της τεστ, έρχεται καθώς ο Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει το τέλος των περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της νομικής απαίτησης για αυτοαπομόνωση.

Με πληροφορίες από το BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT