Ουκρανία: Οι αυτονομιστές ζητούν από τον Πούτιν να αναγνωρίσει τις περιοχές τους ως ανεξάρτητες

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές ζητούν από τον Πούτιν να αναγνωρίσει τις περιοχές τους ως ανεξάρτητες

Οι ηγέτες των ρωσόφωνων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ζήτησαν σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει επισήμως τις περιοχές τους ως ανεξάρτητες. «Θα πρέπει να το σκεφτούμε εάν θα το κάνουμε», απαντά ο Ρώσος ηγέτης.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες των ρωσόφωνων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ζήτησαν σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει επισήμως τις περιοχές τους ως ανεξάρτητες.  

Σημειώνεται πως αν και οι ρωσόφωνοι – φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν κηρύξει μονομερώς ήδη από το 2014 την «ανεξαρτησία» των επονομαζόμενων «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, η Μόσχα ακόμη δεν έχει επισήμως αναγνωρίσει τις εν λόγω «δημοκρατίες» με τις οποίες ωστόσο διατηρεί στενούς δεσμούς.

Η ρωσική Δούμα (Κάτω Βουλή) έχει επίσης προωθήσει το τελευταίο διάστημα ψηφίσματα με τα οποία ζητά από τον Πούτιν να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας των συγκεκριμένων περιοχών.

«Θα πρέπει να το σκεφτούμε εάν θα το πράξουμε», παρουσιάζεται να απαντά, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναγνώρισης ως ανεξάρτητων των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ο Πούτιν που είχε σήμερα συνάντηση με το δικό του συμβούλιο ασφαλείας. 

Αν, ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος προχωρήσει όντως σε μια τέτοια κίνηση, μετά φυσικά δεν θα μπορεί να συνεχίσει να επικαλείται τις συμφωνίες του Μινσκ οι οποίες αναγνωρίζουν μεν μεγαλύτερη αυτονομία στις εν λόγω περιοχές αλλά εντός των συνόρων της Ουκρανίας.  

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή