ΗΠΑ: Καταζητείται… ζημιάρα αρκούδα στην Καλιφόρνια (βίντεο)

ΗΠΑ: Καταζητείται… ζημιάρα αρκούδα στην Καλιφόρνια (βίντεο)

Ο Χανκ έχει εισβάλει σε πάνω από 40 σπίτια, φέρνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στη λεγόμενη ρωσική αρκούδα, δηλαδή τη Ρωσία, την ηγεσία της και τον στρατό της, μια αυθεντική άρκτος προκαλεί ζημιές και στην άλλη πλευρά του βόρειου ημισφαιρίου.

Μια τεράστια καφέ αρκούδα με το όνομα «Χανκ το Τανκ (Hank the Tank)» καταζητείται από την αστυνομία στην Καλιφόρνια για… διάρρηξη σε δεκάδες σπίτια στην περιοχή Λέικ Τάχοου τους τελευταίους μήνες.

Η… ζημιάρα αρκούδα, που εκτιμάται πως ζυγίζει πάνω από 220 κιλά (αν και κανείς δεν τόλμησε να τη ζυγίσει), δηλαδή πολύ πάνω από το μέσο βάρος μιας αρκούδας, φαίνεται ότι αντί να πέσει φέτος σε χειμερία νάρκη έχει σαρώσει τα σπίτια στην περιοχή. Μπαίνει μέσα και ανακατεύει τα πράγματα, με προτίμηση στην κουζίνα, όπου και βρίσκει φαγητό.

Είναι μάλιστα το γεγονός ότι βρίσκει συνεχώς τροφή που τον κάνει να μην έχει κοιμηθεί φέτος, και όχι οι καιρικές συνθήκες. Λέγεται μάλιστα ότι έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε απομεινάρια πίτσας.

Βάσει της τελευταίας καταμέτρησης ο Χανκ έχει εισβάλει σε τουλάχιστον 40 σπίτια, ορμώντας κατά προτίμηση από τα παράθυρα. Οι φράκτες δεν αποτελούν πρόβλημα γι’ αυτόν, καθώς τους ρίχνει με ευκολία, κερδίζοντας έτσι και το όνομα «Τανκ»

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει πάνω από 150 κλήσεις στην τοπική αστυνομία, που πλέον έχει καταλήξει ότι η μόνη λύση είναι η ευθανασία του Χανκ. Ζωοφιλικές οργανώσεις ζητούν τη μεταφορά του σε ειδικό χώρο.

Η Bear League, οργάνωση στην Καλιφόρνια υποστηρίζει τα δικαιώματα των άγριων ζώων, εκτιμά ότι ο Χανκ είναι τόσο υπέρβαρος ακριβώς επειδή έχει εθιστεί στις ανθρώπινες τροφές, αντί για τα μυρμήγκια και τα φρούτα που το είδος του κανονικά καταναλώνει. Ευτυχώς ανθρώπους δεν έχει πειράξει.

Δεν λείπουν πάντως και οι υποστηρικτές του Χανκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι μάλιστα έχουν ξεκινήσει και άτυπη εκστρατεία με τίτλο: «Σώστε τον Χανκ το Τανκ». Δεν είναι σαφές αν ο Χανκ έχει… επισκεφθεί και το δικό τους σπίτι.

Πηγή: BBC, The New York Times, ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή