Τζέρι Λιούις: Συμπρωταγωνίστριες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση σε νέο ντοκιμαντέρ

Τζέρι Λιούις: Συμπρωταγωνίστριες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση σε νέο ντοκιμαντέρ

Ένα νέο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους καθώς και ένα αποκαλυπτικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vanity Fair παρουσιάζει συμπρωταγωνίστριες του θρυλικού κωμικού Τζέρι Λιούις που κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους καθώς και ένα αποκαλυπτικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vanity Fair παρουσιάζει συμπρωταγωνίστριες του θρυλικού κωμικού Τζέρι Λιούις που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και κακοποίηση. 

Πιο συγκεκριμένα, οι συνεντεύξεις με ηθοποιούς όπως οι Κάρεν Σαρπ και Χόουπ Χόλιντεϊ πραγματοποιήθηκαν από τους Κέρμπι Ντικ και Έϊμι Ζίερινγκ, ντουέτο που παρουσίασε τους ισχυρισμούς της Μία Φάρροου κατά του Γούντι Άλλεν στη σειρά ντοκιμαντέρ του HBO «Allen vs Farrow» και σκηνοθέτες του οσκαρικού ντοκιμαντέρ «The Hunting Ground». 

Ο Λιούις ήταν ένας από τους πιο διάσημους ερμηνευτές στον κόσμο τις δεκαετίες του 1950 και 1960, πρώτα ως μέλος μιας ομάδας κωμικών μαζί με τον Ντιν Μάρτιν και μετά ως πρωταγωνιστής ταινιών όπως «The Nutty Professor» και «Cinderfella». Πέθανε το 2017 σε ηλικία 91 ετών. 

Η Σαρπ γνώρισε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της κωμωδίας «The Disorderly Orderly» από το 1964. Η ηθοποιός είπε ότι δοκίμαζε κοστούμια στο γραφείο του Λιούις όταν εκείνος έδωσε εντολή να φύγουν όλοι από το δωμάτιο αλλά εκείνη να μείνει μέσα. «Τότε ο Λιούις άρχισε να κινείται προς το μέρος μου. Με άρπαξε, με άγγιζε. Ξεκούμπωσε το παντελόνι του. Ξαφνιάστηκα. Σήκωσα το χέρι μου και του είπα: Περίμενε μια στιγμή. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει στις κυρίες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά είναι κάτι που εγώ δεν κάνω. Έβλεπα ότι ήταν πολύ θυμωμένος. Είχα την αίσθηση ότι αυτή την αντίδραση δεν την είχε ποτέ καμιά». 

Η Σαρπ δεν μπορούσε να παραιτηθεί καθώς είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο. Όταν μερικές μέρες μετά επέστρεψε στο πλατό, κανείς από τους συντελεστές δεν της μιλούσε μετά από εντολή του κωμικού, εκτός από τον σκηνοθέτη και τον βοηθό σκηνοθέτη. Η ηθοποιός ανέφερε στο ντοκιμαντέρ ότι ο Λιούις ζήτησε να μην κάνει πρόβες μαζί της. 

Η Χόλιντεϊ μετά τον επιτυχημένο ρόλο της στην ταινία «The Apartment», συμμετείχε στο φιλμ «The Ladies Man» από το 1961. Την πρώτη μέρα της δουλειάς, η Χόλιντεϊ είπε ότι ο Λιούις την κάλεσε στο δοκιμαστήριο κοστουμιών και πάτησε ένα κουμπί που κλείδωσε αυτομάτως την πόρτα. «Στη συνέχεια άρχισε να μου λέει: «Ξέρεις, θα μπορούσες να είσαι πολύ ελκυστική αλλά φοράς συνέχεια παντελόνια. Σε έχω δει με φούστα, έχεις ωραίο σώμα. Μετά ξεκούμπωσε το παντελόνι του. Φοβήθηκα, ήθελα να φύγω τόσο πολύ».

Με πληροφορίες από το Vanity Fair, το Variety 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή