ΝΑΤΟ: Σε υψηλή ετοιμότητα 100 μαχητικά – Ενεργοποιούνται αμυντικά σχέδια

ΝΑΤΟ: Σε υψηλή ετοιμότητα 100 μαχητικά – Ενεργοποιούνται αμυντικά σχέδια

«Πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη πιο ισχυρή ενότητα», είπε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ είπε την Πέμπτη ότι η Συμμαχία θα αναπτύξει δυνάμεις στις περιοχές του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι 100 πολεμικά συμμαχικά αεροσκάφη έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να πάρουν μέρος σε έκτακτη σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η συμμαχία έχει, επίσης, ενεργοποιήσει αμυντικά σχέδια για να δώσει τη δυνατότητα σε στρατιωτικούς διοικητές να κινήσουν δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα.

«Πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη πιο ισχυρή ενότητα», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά από έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι νατοϊκές κινήσεις δεν είναι επιθετικές αλλά «αμυντικές».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT