Γκέρχαρντ Σρέντερ: Κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο

Γκέρχαρντ Σρέντερ: Κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο

Ο - γνωστός για τους στενότατους δεσμούς που διατηρεί με τη Μόσχα - πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κάλεσε σήμερα τη ρωσική ηγεσία να σταματήσει τον πόλεμο.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο – γνωστός για τους στενότατους δεσμούς που διατηρεί εδώ και χρόνια με τη Μόσχα αλλά και με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά – πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κάλεσε σήμερα τη ρωσική ηγεσία να σταματήσει τον πόλεμο.  

«Έχουν γίνει πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, αλλά τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν την χρήση στρατιωτικών μέσων», δήλωσε ο 77χρονος Γερμανός πρώην καγκελάριος και προσωπικός φίλος του ιδίου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην εν εξελίξει ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος αναγνώρισε την αναγκαιότητα της επιβολής κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή για να μην κοπούν τελείων οι εναπομείναντες πολιτικοί και οικονομικοί δεσμοί ανάμεσα σε Ευρώπη και Ρωσία.

Σημειωτέων πως ο Σρέντερ έχει βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια στα διοικητικά συμβούλια ρωσικών ενεργειακών κολοσσών (Rosneft) αλλά και της επιτροπής των μετόχων του αγωγού Nord Stream της οποίας μάλιστα ηγείται.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή