ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων στον FIR Ουκρανίας

ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων στον FIR Ουκρανίας

Αεροπορική οδηγία (NOTAM) εκδόθηκε χθες, που προβλέπει την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορική οδηγία (NOTAM) εκδόθηκε χθες, που προβλέπει την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Η έκδοση της NOTAM από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) εκδόθηκε μετά το δελτίο πληροφοριών του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΑSA), που αφορά το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει στην περιοχή από τη στρατιωτική δραστηριότητα. Παράλληλα, η αεροπορική οδηγία συνιστά στους αερομεταφορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη χρήση του εναέριου χώρου και στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας. Συγκεκριμένα, η NOTAM προβλέπει ότι:

Η οδηγία της ΥΠΑ συνιστά την αποφυγή χρήσης του εναέριου χώρου και στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας.

• Τα πολιτικά αεροσκάφη απαγορεύεται να εισέρχονται σε όλο τον εναέριο χώρο (FIR) της Ουκρανίας.

• Λόγω υψηλής επικινδυνότητας συνιστάται να αποφεύγονται όλες οι διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών από τους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η αεροπορική οδηγία έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από χθες έως και την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή