Πόλεμος στην Ουκρανία: Που διεξάγονται μάχες, που έχουν προσχωρήσει οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Που διεξάγονται μάχες, που έχουν προσχωρήσει οι Ρώσοι

Πού διεξάγονται μάχες το πρωί της Παρασκευής και πού έχουν προχωρήσει οι Ρώσοι εισβολείς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατιωτική κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, όπως καταγράφεται από τις ουκρανικές αρχές και τους ξένους ανταποκριτές:

  • Η σύρραξη φαίνεται να έχει ενταθεί περί το Κίεβο όπου προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις, με αναφορές για αρκετές εκρήξεις, πυροβολισμούς και πλήγματα από πυραύλους να ακούγονται μέσα και γύρω στην ουκρανική πρωτεύουσα κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
  • Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι κατερρίφθη ρωσικό αεροσκάφος στη συνοικία Νταρνίτσκι του Κιέβου. Την ανεπιβεβαίωτη αυτή πληροφορία φαίνεται να συνοδεύουν και εικόνες του συντετριμμένου αεροσκάφους.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Που διεξάγονται μάχες, που έχουν προσχωρήσει οι Ρώσοι-1
  • Οι μάχες επίσης συνεχίζονται σε αεροδρόμιο στα περίχωρα του Κιέβου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο προγεφύρωμα για τις ρωσικές δυνάμεις, προσφέροντάς τους άνετη πρόσβαση στο Κίεβο εφόσον το καταλάβουν.
  • Ο Ουκρανός υφυπουργός Αμύνης προειδοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εισβάλουν στην περιοχή περί το Κίεβο.
  • Ύστερα από σφοδρή σύγκρουση, οι δυνάμεις εισβολής κατέλαβαν το διαβόητο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, στον ουκρανικό Βορρά, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, περί τα 93 χιλιόμετρα από το Κίεβο. Οι Αμερικανοί αναφέρουν πως Ουκρανοί στρατιώτες κρατούνται εκεί ως όμηροι.
  • Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής η Ουκρανία προσπαθεί να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις σε τρία μέτωπα: Στον Βορρά, στον Νότο και στη Ανατολή της χώρας, όπου μάλιστα οι μάχες φέρονται να είναι και οι πλέον σκληρές.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Που διεξάγονται μάχες, που έχουν προσχωρήσει οι Ρώσοι-2

Πηγή: ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT