Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση Ντράγκι κηρύσσει τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κρίση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση Ντράγκι κηρύσσει τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κρίση

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ουκρανική κρίση, κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού. Η Ιταλία, όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της, συνολικά θα διαθέσει 110 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.

Παράλληλα, πρόκειται να διατεθούν 174,4 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της ιταλικής στρατιωτικής παρουσίας εντός του ΝΑΤΟ. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τέλος, θα δαπανήσει άμεσα 11 εκατομμύρια ευρώ για περαιτέρω προστασία των πρεσβειών και μορφωτικών ινστιτούτων της χώρας στο εξωτερικό.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή