Κίεβο: Ουρές έξω από παντοπωλεία πριν καν ανοίξουν

Κίεβο: Ουρές έξω από παντοπωλεία πριν καν ανοίξουν

Η λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτρέπει στους πολίτες να σπεύσουν να ψωνίσουν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές σχηματίζονται τη Δευτέρα το πρωί έξω από παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ στο Κίεβο, καθώς ύστερα από 39 ώρες, η απαγόρευση κυκλοφορίας έληξε στις 8 το πρωί.

Αναφέρεται σχετικά μικρή κίνηση στους δρόμους από αυτοκίνητα, αλλά η σχετική ηρεμία που επικρατεί επιτρέπει σε πολίτες να σπεύσουν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, φοβούμενοι ότι έρχονται ακόμη δυσκολότερες ώρες.

Παρά τις εκρήξεις που ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα και τις σειρήνες συναγερμού, αρκετά καταστήματα ανοίγουν και οι συγκοινωνίες επαναλαμβάνονται.

Κίεβο: Ουρές έξω από παντοπωλεία πριν καν ανοίξουν-1
Φωτ.: Reuters

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παντοπωλεία και κάποια άλλα καταστήματα πρώτης ανάγκης, όπως φαρμακεία και καταστήματα για κατοικίδια. Τα μαγαζιά θα ανοίξουν σταδιακά, όσο προχωρά η διαδικασία ταξινόμησης των προμηθειών που φτάνουν σε αυτά, σύμφωνα μα ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Oι συρμοί του μετρό στην πόλη κινούνται αλλά σαφώς αραιότερα του κανονικού, σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Segodnya.

Οι αρχές του Κιέβου ζητούν πάντως από τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στην πόλη.

Τις καθημερινές, προς το παρόν, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 10 το βράδυ ως τις 7 το πρωί. Αντιθέτως στο Χαρκίβ η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: Segodnya, Ukraina 24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή