Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε Ρώσους ολιγάρχες και τον εκπρόσωπο του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε Ρώσους ολιγάρχες και τον εκπρόσωπο του Πούτιν

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλει περιορισμούς στην έκδοση βίζας σε 19 Ρώσους ολιγάρχες και σε μέλη των οικογενειών τους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες κυρώσεις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ που στοχεύουν Ρώσους ολιγάρχες και τις εταιρείες τους, καθώς και τον εκπρόσωπο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε επίσης ότι επιβάλλει περιορισμούς στην έκδοση βίζας σε 19 Ρώσους ολιγάρχες και σε 47 άτομα που προέρχονται από τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους.

«Αυτά τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους θα αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, τα περιουσιακά τους στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δεσμευτούν και η περιουσία τους θα αποκλειστεί από τη χρήση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πρόσθεσε ότι απαγορεύει τα ταξίδια και για περίπου 50 άτομα. Ένας από αυτούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ο Alisher Burhanovich Usmanov – ο οποίος είναι ένα από τα πλουσιότερα άτομα της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του προέδρου Πούτιν. 

Η περιουσία του, συμπεριλαμβανομένου του σούπερ γιοτ και του ιδιωτικού του τζετ, έχει αποκλειστεί από κάθε χρήση στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή