Starbucks, Coca Cola, Pepsi και ΜcDonald’s εγκαταλείπουν τη Ρωσία

Starbucks, Coca Cola, Pepsi και ΜcDonald’s εγκαταλείπουν τη Ρωσία

Starbucks, Coca Cola, Pepsi και ΜcDonald's αναστέλλουν τις δραστηριότητές του στη Ρωσία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλάτη τους στη Ρωσία γυρνούν ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Μέσα σε λίγες ώρες Starbucks, Coca Cola, Pepsi και ΜcDonald’s ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Αναφορικά με την αλυσίδα καφέ Starbucks ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα με την επωνυμία της, ενώ η εταιρεία θα «παγώσει» τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα του Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Νωρίτερα η αλυσίδα McDonald’s Corp ανακοίνωσε επίσης πως θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία των 847 εστιατορίων της στη Ρωσία, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τους μισθούς στους 62.000 υπαλλήλους της.

Η Coca-Cola επίσης αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία. «Οι καρδιές μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται παράλογες συνέπειες από αυτά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες», συμπληρώνει.

Τέλος και η Pepsico, που αναστέλλει κάθε επένδυση, διαφήμιση και προμοτάρισμα της εταιρείας στη Ρωσία. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT