Πούτιν: Θα βοηθήσουμε να φτάσουν στη μάχη όσους θέλουν να στηρίξουν τους πολίτες του Ντονμπάς

Πούτιν: Θα βοηθήσουμε να φτάσουν στη μάχη όσους θέλουν να στηρίξουν τους πολίτες του Ντονμπάς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν εθελοντικά, και όχι για τα χρήματα, να πάνε να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς, τότε θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τη Δύση ότι «στέλνει απροκάλυπτα μισθοφόρους στην Ουκρανία, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης πως: «Όσον αφορά τις προμήθειες όπλων, πολύ περισσότερο της δυτικής κατασκευής, που βρέθηκαν στα χέρια του ρωσικού στρατού, – βεβαίως, είμαι υπέρ της παράδοσής τους στις στρατιωτικές μονάδες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγάνσκ».

Λίγες ώρες πριν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την αγανάκτησή του με αφορμή την πρόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εμπλέξει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας Σύρους μισθοφόρους: «Μισθοφόροι από την Συρία. Από τη χώρα την οποία κατέστρεψαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως καταστρέφουν τώρα οι κατακτητές την Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Τσερνίχιβ, την Αχτίρκα, την Βολνοβάχα, το Ιζιούμ. Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουν τα ρωσικά στρατεύματα τους Ουκρανούς, πώς αντιμετωπίζουν το Ντονμπάς; Όταν απευθύνονταν στους ρωσόφωνους… Πόσο φώναζαν για την ‘υπεράσπισή’ τους.. Με πυραύλους, βόμβες της αεροπορίας και του πυροβολικού. Και να λοιπόν τώρα που έρχονται και οι Σύροι μισθοφόροι, οι οποίοι γενικά δεν ξεχωρίζουν, το ποιος και σε ποια γλώσσα μιλάει εδώ, σε ποια εκκλησία πηγαίνει και ποιο κόμμα υποστηρίζει. Μισθοφόροι, οι οποίοι απλώς πηγαίνουν για να σκοτώσουν σε μια, με όλες τις έννοιες της λέξης, σε μια ξένη γη» υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT