Πόλεμος στην Ουκρανία – FT, WP: Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – FT, WP: Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα

Η Washington Post ανέφερε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που δεν κατονομάστηκαν, δεν έκαναν λόγο για το τι είδους όπλα ζήτησε η Ρωσία από την Κίνα, ούτε και για το ποια ήταν η απάντηση του Πεκίνου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσαν σήμερα οι Financial Times και η Washington Post, επικαλούμενες αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Ρωσία ζήτησε πρόσθετη οικονομική βοήθεια από την Κίνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πλήγμα των κυρώσεων από της ΗΠΑ αλλά και από ευρωπαϊκά και ασιατικά κράτη, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, θα βρίσκεται στη Ρώμη τη Δευτέρα όπου θα συναντηθεί με τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη, Γιανγκ Τζιέτσι, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος.

Η Ρωσία, η οποία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση», και η Κίνα έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους καθώς έχουν δεχθεί έντονη πίεση από τη Δύση σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική επίθεση, ενώ δεν την αποκαλεί εισβολή, αλλά έχει κάνει έκκληση για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Washington Post ανέφερε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που δεν κατονομάστηκαν, δεν έκαναν λόγο για το τι είδους όπλα ζήτησε η Ρωσία από την Κίνα, ούτε και για το ποια ήταν η απάντηση του Πεκίνου.

Πηγή: Reuters, New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή