Πόλεμος στην Ουκρανία: Άνθρωπος του Πούτιν παραδέχεται ότι η επίθεση δεν εξελίσσεται όπως προβλεπόταν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άνθρωπος του Πούτιν παραδέχεται ότι η επίθεση δεν εξελίσσεται όπως προβλεπόταν

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας του πατριάρχη Κύριλλου, ο Βίκτορ Ζολότοφ απέδωσε την αργή εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων στη δράση «ακροδεξιών ουκρανικών δυνάμεων»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι η ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται όσο γρήγορα θα επιθυμούσε το Κρεμλίνο, προέβη ένας από τους πιστότερους ανθρώπους του προέδρου Πούτιν, ο αρχηγός της Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότοφ, στην πρώτη μέχρι στιγμής επίσημη δημόσια παραδοχή ότι η επίθεση δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα επιχειρησιακά πλάνα της Ρωσίας.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας του πατριάρχη Κύριλλου, ο Βίκτορ Ζολότοφ απέδωσε την αργή εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων στη δράση «ακροδεξιών ουκρανικών δυνάμεων» που «κρύβονται» πίσω από πολίτες, επαναλαμβάνοντας την συνήθη κατηγορία που υιοθετούν οι επίσημες αρχές στην Ρωσία.

Οι παρατηρήσεις του έρχονται σε αντίθεση με την εκτίμηση που έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι «όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο».

«Θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε», δήλωσε ο Ζολότοφ, κάποτε υπεύθυνος προσωπικής ασφαλείας του Πούτιν. Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνοφρουράς. «…Αλλά κατευθυνόμαστε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι δική μας και το εικόνισμα αυτό (προφανώς αναφέρεται σε εικόνισμα της εκκλησίας) θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει την νίκη μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή