Τζο Μπάιντεν: Στέλνει βοήθεια ύψους σχεδόν 14 δισ. δολ. στην Ουκρανία

Τζο Μπάιντεν: Στέλνει βοήθεια ύψους σχεδόν 14 δισ. δολ. στην Ουκρανία

Τον δρόμο για την αποστολή βοήθειας συνολικού ύψους 13,6 δισ. δολ. στην Ουκρανία άνοιξε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπογράφοντας σχετικό νόμο.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο για την αποστολή βοήθειας συνολικού ύψους 13,6 δισ. δολ. στην Ουκρανία άνοιξε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπογράφοντας σήμερα σχετικό νόμο.

Από τα εν λόγω χρήματα, άλλα θα πάνε για τους εκτοπισμένους από τον πόλεμο εντός της Ουκρανίας και τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν ήδη συνολικά ξεπεράσει συνολικά σε πλήθος τα 3 εκατομμύρια, και άλλα για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμά του το αμερικανικό CNBC.  

Σημειωτέων πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλλες το προσεχές διάστημα για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.  

«Προχωράμε παραπέρα, με σκοπό να ενισχύσουμε την υποστήριξη προς τον γενναίο λαό της Ουκρανίας καθώς εκείνος υπερασπίζεται τη χώρα του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν σήμερα, λίγες ώρες προτού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνθεί (την Τετάρτη το πρωί) στο αμερικανικό Κογκρέσο

Με πληροφορίες από CNBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή