Μπάιντεν: «Δολοφόνος δικτάτορας» ο Πούτιν

Μπάιντεν: «Δολοφόνος δικτάτορας» ο Πούτιν

«Δολοφόνο δικτάτορα» και «κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Καπιτώλιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δολοφόνο δικτάτορα» και «κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Καπιτώλιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχολ Μάρτιν στον Λευκό Οίκο.

Στη συνέχεια μίλησε πριν από το γεύμα των Φίλων της Ιρλανδίας στο Καπιτώλιο που παρέθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία… να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν σκέτο κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας… Η Ιρλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται από κοινού. Για πρώτη φορά, τώρα, είναι στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Ιρλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τώρα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σκληρή κριτική στον Ρώσο πρόεδρο άσκησε και πριν από ένα 24ωρο ο Τζο Μπάιντεν. Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου». Ως «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική» χαρακτήρισε τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Μπλίνκεν: Εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι ο ίδιος συμφωνεί πως εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην Ουκρανία. Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου, ανέφερε και συμπλήρωσε πως Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε επίσης πως η Ρωσία πιθανότατα θα απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και θα τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή