Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέταρτος στρατηγός της Μόσχας νεκρός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέταρτος στρατηγός της Μόσχας νεκρός

Έναν ακόμη Ρώσο στρατηγό, τον τέταρτο μέχρι στιγμής, σκότωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KIEBO. Εναν ακόμη Ρώσο στρατηγό, τον τέταρτο μέχρι στιγμής, σκότωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου. Παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτίμησε ότι στις τρεις πρώτες εβδομάδες που ακολούθησαν την εισβολή, ο ρωσικός στρατός έχασε τουλάχιστον 7.000 στρατιώτες, περισσότερους από όσους έχασαν οι Αμερικανοί στα 20 χρόνια των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για τον αντιστράτηγο του μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού Ολεγκ Μιτιάγεφ, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή της Μαριούπολης έπειτα από επιτυχές πλήγμα του τάγματος Αζόφ. Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει μόνο μία απώλεια στρατηγού, του αντιστρατήγου Αντρέι Σουχοβέτσκι στις 3 Μαρτίου. Παρατηρητές των πολεμικών επιχειρήσεων θεωρούν ότι υπάρχει σχέδιο από την ουκρανική πλευρά να στοχεύει σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας, προκειμένου να καταγράφει νίκες που ανυψώνουν το ηθικό των ασθενέστερων ουκρανικών δυνάμεων.

Διακοπή του ESOMars

Στις «απώλειες» του πολέμου περιλαμβάνεται ακόμη και η εξερεύνηση του Αρη, αφού η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε χθες ότι διακόπτει το πρόγραμμα ESOMars, μέσω του οποίου τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργαζόταν με τη ρωσική Rosocosmos για την αποστολή ερευνητικών διαστημοπλοίων στον κόκκινο πλανήτη. Το πρώτο διαστημόπλοιο της αποστολής είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Αρη το 2016, ενώ το δεύτερο επρόκειτο να εκτοξευθεί σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει τα μέλη της».

Μάχη για απομόνωση

Την ίδια στιγμή διεξάγεται μάχη σε όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή ή όχι χωρών στην απομόνωση της Ρωσίας. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ζήτησε από την Ινδία να επανεξετάσει την απόφαση προμήθειας ρωσικού πετρελαίου, καλώντας την ηγεσία της χώρας να «σκεφτεί τη θέση της στα βιβλία της Ιστορίας». Εν τω μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι στέλνει συστοιχίες πυραύλων Patriot στη Σλοβακία, που συνορεύει με την Ουκρανία και η οποία είχε προσφερθεί να μεταφέρει στην Ουκρανία τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 που διαθέτει, αν αυτοί αντικατασταθούν από άλλο παρεμφερές σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή