Ουκρανία: Σκηνές αποκάλυψης στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Σκηνές αποκάλυψης στη Μαριούπολη

Πολλές περιοχές της πόλης έχουν ισοπεδωθεί από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, ενώ περισσότεροι από 350.000 κάτοικοι, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και νερό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Μαριούπολη δέχεται εδώ και τρεις εβδομάδες σφοδρό σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις. Πολλές περιοχές έχουν ισοπεδωθεί από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, ενώ περισσότεροι από 350.000 κάτοικοι της πόλης, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και νερό.

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν δρόμους γεμάτους συντρίμμια και σπασμένα τζάμια, με τις ουκρανικές αρχές να υποστηρίζουν ότι το 90% των κτιρίων στην πόλη έχει υποστεί ζημιές ή καταστραφεί.

Στα βίντεο που ακολουθούν αποτυπώνεται η καταστροφή στο εμπορικό κέντρο Port City.

Ζελένσκι: Συνεχίζονται οι εργασίες διάσωσης στο θέατρο της Μαριούπολης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζονται οι εργασίες διάσωσης στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης, από το οποίο έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής 130 άνθρωποι.

Σε διαδικτυακές δηλώσεις του, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζουν να εμποδίζουν τις αρχές από την αποτελεσματική δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην υπό πολιορκία πόλη – λιμάνι στη νότια Ουκρανία.

Ουκρανία: Σκηνές αποκάλυψης στη Μαριούπολη-1
Το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη. AP

Ουκρανία: Σκηνές αποκάλυψης στη Μαριούπολη-2
Το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη. AP

Ουκρανία: Σκηνές αποκάλυψης στη Μαριούπολη-3
Σωροί από συντρίμμια στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι. AP

Ρωσία: Οι αυτονομιστές «σφίγγουν τον κλοιό» στη Μαριούπολη

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία «σφίγγουν τον κλοιό» γύρω από τη Μαριούπολη με τη βοήθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι συγκρούσεις μαίνονται στο κέντρο της πόλης-λιμάνι που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα.

«Στη Μαριούπολη οι μονάδες της (αυτοανακηρυχθείσας) Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, με τη στήριξη των ρωσικών ενοπλων δυνάμεων, σφίγγουν τον κλοιό και μάχονται εναντίον των εθνικιστών στο κέντρο της πόλης», επισήμανε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα, ο Κονασένκοφ υποστήριξε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες «έχουν απελευθερώσει περισσότερο από το 90% του εδάφους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή