Ουκρανία: Οι ΗΠΑ καθηλώνουν το τζετ του Αμπράμοβιτς και 99 αεροσκάφη ρωσικών εταιρειών

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ καθηλώνουν το τζετ του Αμπράμοβιτς και 99 αεροσκάφη ρωσικών εταιρειών

Οι ΗΠΑ καθηλώνουν 100 αεροσκάφη που πέταξαν πρόσφατα στη Ρωσία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την καθήλωση των αεροσκαφών που πέταξαν πρόσφατα στη Ρωσία, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι παραβίασαν τους κανόνες ελέγχου των εξαγωγών. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, μεταξύ των αεροσκαφών βρίσκεται και το Gulfstream G650 του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο κατάλογος, ο οποίος περιήλθε σε γνώση του Reuters, περιλαμβάνει 99 αεροσκάφη Boeing που εκμεταλλεύονται ρωσικές εταιρείες αερομεταφορών, μεταξύ των οποίων οι Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air και Aviastar-TU. Τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να πλήξουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της Ρωσίας να συνεχίσει να αποτελεί προορισμό διεθνών πτήσεων.

Το αμερικανικό υπουργείο θα προειδοποιήσει εντός της ημέρας εταιρείες και άλλες οντότητες ανά τον κόσμο ότι οποιοσδήποτε ανεφοδιασμός σε καύσιμα, συντήρηση, επισκευή, παροχή ανταλλακτικών ή υπηρεσιών αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού ελέγχου εξαγωγών και θα μπορούσε να οδηγήσει στελέχη εταιρειών «σε φυλάκιση, πρόστιμα, απώλεια προνομίων ή άλλους περιορισμούς».

Η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμάντο τόνισε στο Reuters ότι το υπουργείο «δημοσιεύει αυτή τη λίστα για να ενημερώσει τον κόσμο, πως δεν θα επιτρέψουμε σε εταιρείες και ολιγάρχες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να ταξιδεύουν με ασυλία παραβιάζοντας τους νόμους μας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει στα ρωσικά αεροπλάνα να εισέρχονται στον εναέριο χώρο τους, γεγονός που έχει προκαλέσει την ακύρωση πολλών διεθνών πτήσεων από τη Ρωσία.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή