Γάλλος υπουργός Οικονομίας: Το Παρίσι δεν αποκλείει κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας

Γάλλος υπουργός Οικονομίας: Το Παρίσι δεν αποκλείει κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε πως η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις κατά του ρωσικού κλάδου ενέργειας.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε, με δηλώσεις που έκανε σήμερα, πως η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας, κυρώσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 24-25 Μαρτίου, οι «27» της ΕΕ παραμένουν επί της ουσίας διχασμένοι ως προς το εάν θα έπρεπε ή όχι να επιβάλουν κυρώσεις κατά των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) ζητούν από την ΕΕ να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση έναντι της ρωσικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την εν λόγω άποψη, ο Πούτιν δεν πρόκειται να κάνει πίσω εάν συνεχίζει να εισπράττει περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως από τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.

Αντιθέτως, χώρες όπως η Γερμανία και η Ουγγαρία είναι σαφές πως θα ήθελαν να δουν τη ρωσική ενέργεια να συνεχίζει, μέχρι νεοτέρας, να ρέει απρόσκοπτα.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι πρότεινε πάντως από την πλευρά του χθες η ΕΕ να διακόψει πλήρως όλες τις εμπορικές της συναλλαγές με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή