Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τους Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ για την οικονομική υποστήριξη

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τους Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ για την οικονομική υποστήριξη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Μίλα Κούνις και τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ για την προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πολίτες της Ουκρανίας, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία. Η καμπάνια του ζευγαριού και η δωρεά ύψους 3 εκατ. δολαρίων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Μίλα Κούνις και τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ για την προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πολίτες της Ουκρανίας, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία

Η Κούνις, με καταγωγή από την Ουκρανία που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν παιδί και ο Κούτσερ δημιούργησαν μια καμπάνια στην πλατφόρμα GoFundMe η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει σχεδόν 35 εκατομμύρια δολάρια για προσφυγικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες. Το ζευγάρι επίσης υποσχέθηκε να δωρίσει 3 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα. 

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τους Κούνις και Κούτσερ την Κυριακή, γράφοντας στο Twitter ότι ήταν «από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη θλίψη. Έχουν ήδη συγκεντρώσει 35 εκατ. δολάρια και τα στέλνουν στα flexport και Airbnb για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ευγνώμονες για την υποστήριξή τους, εμπνέουν τον κόσμο. #StandWithUkraine». 

«Σήμερα είμαι μια υπερήφανη Ουκρανή. Ενώ η οικογένειά μου ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1991, γενήθηκα στην πόλη Τσερνιβτσί το 1983. Οι Ουκρανοί είναι υπερήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας σε περίοδο ανάγκης. Αυτή η άδικη επίθεση στην Ουκρανία και την ανθρωπότητα είναι συγκλονιστική και οι Ουκρανοί χρειάζονται τη στήρική μας…κι ενώ γινόμαστε μάρτυρες της γενναιότητας των Ουκρανών, γινόμαστε μάρτυρες και του φορτίου εκείνων που επέλεξαν την ασφάλεια. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν αφήσει πίσω τους όλα όσα γνωρίζουν και αγαπούν ώστε να αναζητήσουν καταφύγιο. Αυτοί οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν ανάγκη από στέγη και προμήθειες αμέσως», έγραψε η Κούνις στη σελίδα του GoFundMe. 

Η ηθοποιός μίλησε για την κατάσταση της γενέτειράς της και σε συνέντευξη στη Μαρία Σράιβερ, λέγοντας ότι είναι έκπληκτη με τους ανθρώπους που παλεύουν και μάλιστα με τα δικά τους αυτοσχέδια όπλα. «Αποτελεί έμπνευση», πρόσθεσε εκφράζοντας τον θαυμασμό της για τον Ζελένσκι. Εκείνη και ο Κούτσερ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας πριν την έναρξη της πανδημίας, είχαν «μια όμορφη συζήτηση» κατά την οποία εκείνος είπε ότι ήθελε να «ενδυναμώσει τους ανθρώπους» και τη χώρα. 

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή