Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο Μπόντρουμ κατέπλευσε το σούπερ γιοτ Solaris

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο Μπόντρουμ κατέπλευσε το σούπερ γιοτ Solaris

Στο Μπόντρουμ της Τουρκίας κατέπλευσε το σούπερ γιοτ του Ρoμάν Αμπράμοβιτς, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ελλιμενισμένο στο Μαυροβούνιο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μπόντρουμ της Τουρκίας κατέπλευσε το σούπερ γιοτ του Ρoμάν Αμπράμοβιτς, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ελλιμενισμένο στο Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με το MarineTraffic, το «Solaris» πέρασε από τα νερά των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς και σε αρκετούς άλλους Ρώσους δισεκατομμυριούχους.

Το πολυτελές σκάφος μήκους 140 μέτρων, το οποίο διαθέτει και ελικοδρόμιο είχε αποπλεύσει από τη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

solaris-to-giot-toy-ampramovits-entopistike-anoichta-tis-toyrkias0

Ο Αμπράμοβιτς και άλλοι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια λίστα κυρώσεων της ΕΕ που περιελάμβανε ήδη δεκάδες πλούσιους Ρώσους, και οι κυβερνήσεις της ΕΕ λαμβάνουν μέτρα για να τους κατάσχουν γιοτ και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ. Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων, ήταν το δεύτερο ταξίδι με τζετ που συνδέεται με το Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε τρεις ημέρες.

Το γιοτ έχει κατασκευαστεί σε γερμανικό ναυπηγείο και βγήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις αρχές του περασμένου έτους. Είναι ένα από μια σειρά γιοτ που ανήκουν στον Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με αναφορές στις εκδόσεις πολυτελών ειδών SuperYachtFan, SuperYacht Times και Forbes.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT