ΗΠΑ: Οργισμένες αντιδράσεις για φύλακα σχολείου που πιέζει με το γόνατο τον λαιμό μαθήτριας

ΗΠΑ: Οργισμένες αντιδράσεις για φύλακα σχολείου που πιέζει με το γόνατο τον λαιμό μαθήτριας

Ο Shawn Guetschow παραιτήθηκε από τη θέση του φύλακα και απολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να χωρίσει τη 12χρονη από καβγά με συμμαθήτριά της την ώρα του διαλείμματος για φαγητό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας σε σχολείο της πόλης Kenosha του Ουισκόνσιν, στα μεσοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς για μισό και πλέον λεπτό ένα 12χρονο κορίτσι βρίσκεται στο έδαφος με ιδιωτικό φύλακα να πιέζει τον λαιμό της με το γόνατό του.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Shawn Guetschow παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του φύλακα και απολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να χωρίσει τη 12χρονη από καβγά με συμμαθήτριά της την ώρα του διαλείμματος για φαγητό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου. Η χρήση της ακινητοποίησης με τον συγκεκριμένο τρόπο έχει απαγορευτεί από πέρυσι για τις δυνάμεις ασφαλείας του Ουισκόνσιν. Ο πατέρας της 12χρονης ζήτησε να ασκηθεί δίωξη υποστηρίζοντας ότι η κόρη του βρίσκεται σε θεραπεία και επισκέπτεται νευρολόγο.

Πηγές: BBC, ΑP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή