Ο Ζελένσκι θέλει τον Αμπράμοβιτς διαμεσολαβητή – Ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην του επιβληθούν κυρώσεις

Ο Ζελένσκι θέλει τον Αμπράμοβιτς διαμεσολαβητή – Ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην του επιβληθούν κυρώσεις

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο να «παγώσει» την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη, καθώς μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός κρίκος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Μαρτίου οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ συνέταξαν λίστα κυρώσεων κατά του Ρώσου ολιγάρχη, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι εν λόγω κυρώσεις, οι οποίες θα τίθονταν σε ισχύ μαζί με το πακέτο κυρώσεων που επέβαλαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη διαδικασία. Ο λόγος; Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο να «παγώσει» την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη, καθώς μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός μεσολαβητής με τη Ρωσία για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, ανέφεραν πηγές με γνώση της κατάστασης.

«Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα της WSJ για σχολιασμό της είδησης.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον επίσης δεν έδωσαν άμεση απάντηση σε αίτημα για σχόλιο.

«Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα. «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βάσει αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών οργανώσεων στην Ουκρανία, κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ειρήνης το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: WSJ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – 28η ημέρα εισβολής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή