Βρετανία: Κατασχέθηκε σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη, αξίας 45 εκατ. ευρώ

Βρετανία: Κατασχέθηκε σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη, αξίας 45 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το γιοτ των 38 εκατομμυρίων λιρών, με το όνομα «Phi», ανήκει σε έναν Ρώσο επιχειρηματία που δεν κατονομάζεται, αλλά -όπως τονίζεται- η ιδιοκτησία του είναι «εσκεμμένα καλά κρυμμένη»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην κατάσχεση ενός σούπερ γιοτ που βρίσκεται στα βρετανικά ύδατα, διέταξε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το γιοτ των 38 εκατομμυρίων λιρών (45 εκατ. ευρώ), με το όνομα «Phi», ανήκει σε έναν Ρώσο επιχειρηματία που δεν κατονομάζεται, αλλά -όπως τονίζεται- η ιδιοκτησία του είναι «εσκεμμένα καλά κρυμμένη».

Ο Βρετανός υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς αναφέρει ότι η κίνηση, η πρώτη για τη χώρα, είναι «μια σαφής και αυστηρή προειδοποίηση προς τον Πούτιν και τους φίλους του». Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη επιβάλει μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το «Phi» αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως δυνητικά ρωσικής ιδιοκτησίας στις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε ο Σαπς, η εταιρεία στην οποία είναι νηολογημένο το πλοίο εδρεύει στα νησιά «St Kitts και Nevis», αλλά έφερε σημαία της Μάλτας για να «κρύψει» την καταγωγή του.

Το μήκους 58,5 μέτρων γιοτ είναι το τρίτο μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε από τη ναυπηγική εταιρεία Royal Huisman και περιλαμβάνει ένα «τεράστιο» κελάρι κρασιού και μια ειδικά πατενταρισμένη πισίνα γλυκού νερού.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή