Πρίγκιπας Άντριου: «Ανάγκασε» τη βασίλισσα Ελισάβετ να τη συνοδέψει στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο

Πρίγκιπας Άντριου: «Ανάγκασε» τη βασίλισσα Ελισάβετ να τη συνοδέψει στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Άντριου ανάγκασε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ ώστε να τον αφήσει να είναι εκείνος το επίκεντρο στο μνημόσυνο του πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Άντριου ανάγκασε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ ώστε να τον αφήσει να είναι εκείνος το επίκεντρο στο μνημόσυνο του πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παρευρισκόμενους στην τελετή, ο Δούκας του Γιορκ «επέμεινε» να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και η μητέρα του «δεν μπορούσε να πει όχι στον αγαπημένο της γιο», ισχυρίστηκαν οι πηγές. 

Το μνημόσυνο ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Άντριου από τότε που διευθέτησε μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα. Τον Νοέμβριο του 2019, μετά από έντονη κριτική που δέχθηκε για τη φιλία του με τον πολυεκατομμυριούχο χρηματιστή, κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν, ο πρίγκιπας Άντριου παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα. 

Πλάνα έδειξαν τον Δούκα του Γιορκ και τη βασίλισσα να ακολουθούν τον ηγούμενο του Ουεστμίνστερ καθώς ο αιδεσιμότατος αναμενόταν να οδηγήσει τη Μονάρχη στη θέση της. Αντί αυτού, ο Άντριου κράτησε σφιχτά το χέρι της 95χρονης μητέρας του – της οποίας η παρουσία επιβεβαιώθηκε μόνο λίγες ώρες νωρίτερα λόγω των προβλημάτων στην κίνησή της – πριν τη συνοδεύσει στην καρέκλα της, στιγμιότυπο που προβλήθηκε στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Η βασίλισσα δεν μπήκε στο χώρο από την κεντρική είσοδο του Αβαείου, αλλά την πλαϊνή πόρτα. Χρησιμοποιούσε μπαστούνι και κρατούσε σφιχτά το χέρι του γιου της.

Πρίγκιπας Άντριου: «Ανάγκασε» τη βασίλισσα Ελισάβετ να τη συνοδέψει στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο-1
Φωτ. AP

Ο Άντριου και η βασίλισσα προχώρησαν μαζί στη μεγάλη αίθουσα μπροστά στα έκπληκτα μέλη της βασιλικής οικογένειας, παρά το γεγονός ότι ο Δούκας του Γιόρκ αναμενόταν να απλά να ακολουθήσει πίσω τους, σύμφωνα με το σχέδιο. 

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η βασιλική οικογένεια αντιμετώπισε μια εξαγριωμένη αντίδραση για την εμφάνιση (και συμπεριφορά) του Δούκα στην τελετή, η οποία είχε σκοπό να επικεντρωθεί στη ζωή του Φίλιππου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατό του σε ηλικία 99 ετών και την κηδεία του που περιορίστηκε σε μόλις 30 καλεσμένους λόγω της πανδημίας Covid-19.

Οι κριτικοί θεωρούν την κίνηση ως μια θρασύδειλη προσπάθεια του 62χρονου να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο και να επιστρέψει στη δημόσια ζωή. Ακόμη και τα αδέρφια του λέγεται ότι ήταν «απογοητευμένα» από όλο αυτό, ελπίζοντας θα επικρατούσε η «κοινή λογική» και ότι ο Άντριου θα έπαιζε έναν παρασκηνιακό ρόλο στην εκδήλωση. 

Πηγές ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά της Ελισάβετ δεν ήθελαν να συνοδέψει ο Άντριου τη μητέρα τους στο Αβαείο, όμως η βασίλισσα «δεν μπορούσε να του πει όχι» και εκείνος «επέμενε» καθώς ήταν αυτός που πέρασε πολύ χρόνο μαζί της στο κάστρο του Γουίνσδορ, τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέλη ήταν απασχολημένα με άλλα καθήκοντα. 

Με πληροφορίες από το News.co.uk, το Town and Country Magazine 

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή