Νίκος Τσάφος: «Πράξη πολέμου» μια διακοπή των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Νίκος Τσάφος: «Πράξη πολέμου» μια διακοπή των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Μια διακοπή των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα ισοδυναμούσε με «πράξη πολέμου», υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο Νίκος Τσάφος, κάτοχος της έδρας James Schlesinger για την Ενέργεια και τη Γεωπολιτική στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον (CSIS).

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να διακόψει η Ρωσία την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, επειδή η Ευρώπη δεν πληρώνει σε ρούβλια, δεν θα ήταν στην πραγματικότητα διαφορετικό από το εάν διέκοπτε η Ρωσία τις αποστολές φυσικού αερίου χωρίς απολύτως κανέναν λόγο.

Έτσι σχολιάζει τις σημερινές εξελίξεις ο Νίκος Τσάφος, κάτοχος της έδρας James Schlesinger για την Ενέργεια και τη Γεωπολιτική στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον (CSIS).  

«Μην αφήσετε αυτό το συγκεχυμένο-περίπλοκο σχέδιο να σας αποσπάσει την προσοχή από την ουσία», συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως «το να διακόψει (σ.σ. η Ρωσία) τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ήταν μια τεράστια κλιμάκωση, ισοδύναμη με πράξη πολέμου».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή