Όσκαρ 2022: Ζήτησαν από τον Γουίλ Σμιθ να φύγει

Όσκαρ 2022: Ζήτησαν από τον Γουίλ Σμιθ να φύγει

Εντονη κριτική στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για υποτονική αντίδραση, αν και ξεκίνησε πειθαρχική δίωξη.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, κατά την απονομή των βραβείων Οσκαρ, του ζητήθηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα, κάτι που αρνήθηκε να κάνει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η πειθαρχική δίωξη κατά του οξύθυμου ηθοποιού.

Ο Σμιθ βιαιοπράγησε κατά του κωμικού όταν αυτός αστειεύτηκε για το ξυρισμένο κεφάλι της γυναίκας του, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκίαση, που προκαλεί καθολική τριχόπτωση.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ζητήθηκε από τον Σμιθ να φύγει, αλλά αρνήθηκε. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι έπρεπε να γίνουν διαφορετικές ενέργειες.

Επίσης αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική δίωξη κατά του δημοφιλούς ηθοποιού για παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας της Ακαδημίας.

Μεταξύ των αδικημάτων που τον βαρύνουν είναι η ανάρμοστη σωματική επαφή, η απειλητική και κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά και ο υποβιβασμός του κύρους της Ακαδημίας.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στις 18 Απριλίου, και δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει την αποπομπή του από την Ακαδημία ή άλλες κυρώσεις. Ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε συγγνώμη από το θύμα της επίθεσης, αλλά και από το κοινό της βραδιάς και τους τηλεθεατές.

Ο Κρις Ροκ, από την άλλη, όπως δήλωσε κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το συμβάν, «προσπαθεί να διαχειριστεί αυτό που συνέβη» και δεσμεύτηκε κάποια στιγμή να μιλήσει εκτενώς γι’ αυτό.

«Ηταν αηδιαστικό»

Εντονη ήταν η κριτική που άσκησε η ηθοποιός Ουάντα Σάικς, συμπαρουσιάστρια της τελετής των Οσκαρ, η οποία χαρακτήρισε «αηδιαστικό» το επεισόδιο εκφράζοντας απορία γιατί επετράπη στον Σμιθ να παραμείνει προκειμένου να παραλάβει το Οσκαρ του.

«Ενιωσα άρρωστη και μου δημιούργησε ψυχικό τραύμα», τόνισε μιλώντας στην Ελεν ντε Τζένερις. «Το να του επιτραπεί να μείνει στην αίθουσα, να διασκεδάσει και να παραλάβει το βραβείο του ήταν αηδιαστικό. Στέλνει εντελώς λανθασμένο μήνυμα. Οταν επιτίθεσαι σε κάποιον, απλώς σε πετάνε έξω και εκεί τελειώνει το θέμα», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή