Ο πρίγκιπας Άντριου σε νέες δικαστικές περιπέτειες

Ο πρίγκιπας Άντριου σε νέες δικαστικές περιπέτειες

Ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του, Σάρα Φέργκιουσον, αναφέρονται σε υπόθεση «απάτης» ύψους 750.000 λιρών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες περιπέτειες ο Δούκας της Υόρκης. Ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του, Σάρα Φέργκιουσον, αναφέρονται σε απόφαση ανώτατου δικαστηρίου για τη διαμάχη μεταξύ μιας μιας Τουρκάλας και ενός επιχειρηματία.

Ειδικότερα, η 77χρονη Νεμπαχάτ Ισπμιλέν φέρεται να εξαπατήθηκε από τον Σελμάν Τουρκ προκειμένου να δώσει στον πρίγκιπα Άντριου 750.000 λίρες «ως πληρωμή για βοήθεια» με το διαβατήριό της.

Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο πρίγκιπας έχει επιστρέψει τα χρήματα, καθώς η 77χρονη ισχυρίστηκε ότι ήταν απάτη. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για αδικοπραξία από τον πρίγκιπα ή τη σύζυγό του.

«Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε τις τρέχουσες νομικές διαδικασίες», τόνισε εκπρόσωπος του πρίγκιπα.

Συμβιβασμός για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης

Οι αποκαλύψεις έρχονται στο φως λίγες εβδομάδες μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στον οποίο κατέληξαν ο πρίγκιπας Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, 61 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, πρώην θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Ο Άντριου διέψευδε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα του Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.

Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα ωστόσο με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Άντριου θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρε.

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρε και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Η Τζιούφρε κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Επστάιν.

Mε πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή