Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν: Προσφέρθηκε να φιλοξενήσει συνάντηση των ηγετών Ουκρανίας – Ρωσίας ο Τούρκος πρόεδρος

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν: Προσφέρθηκε να φιλοξενήσει συνάντηση των ηγετών Ουκρανίας – Ρωσίας ο Τούρκος πρόεδρος

Την πρότασή του για διεξαγωγή συνάντησης των προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή του για διεξαγωγή συνάντησης των προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι «θετικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες των ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν ελπίδες για ειρήνη.

Κατά την τουρκική προεδρία, ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για τη φιλοξενία των ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι

Χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσοουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της εβδομάδας έδωσαν «ουσιαστική ώθηση» στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για μια συνάντηση του κ. Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία.

Ο κ. Ζελένσκι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για την προθυμία του να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία. Όπως έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, «συμφώνησαν στα περαιτέρω βήματα για την ειρήνευση».

Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 37η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή